Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Aeromexico focust op zakenreiziger Schiphol

Door: | januari 22, 2016

Aeromexico, de grootste Mexicaanse luchtvaartmaatschappij, vliegt vanaf mei drie keer per week non-stop tussen hub Mexico-City en Schiphol. De vluchtmaatschappij zet op de nieuwe route de Dreamliner in. Met late vertrekuren en vroege aankomsttijden, richt de vluchtmaatschappij zich voornamelijk op de zakelijke reiziger. ‘We negeren niet de vrijetijdsvliegers, maar onze grootste winstbijdrage loopt via de zakenreiziger’, meldt Jorge Goytortua Bores, senior vicepresident Global Sales Aeromexico.

Amsterdam wordt de vierde Europese bestemming, naast Parijs, Madrid en Londen. Vijftien van de twintig leden van luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe Aeromexico behoort, vliegen momenteel al op Amsterdam. ‘Mexico en Nederland hebben een goede samenwerking gehad afgelopen jaar, dus dit is een fantastische kans.’

De luchtvaartmaatschappij ziet komend jaar positief in. ‘We verwachten met deze nieuwe route het luchtverkeer tussen Nederland en Mexico te stimuleren met minstens 40 procent’, aldus Goytortua Bores. ‘Het eerste jaar schatten we een traffic van 60.000 passagiers op deze route, dat is ons doel.’ In totaal biedt de carrier meer dan 1400 passagiersstoelen per week via de nieuwe route en Amsterdam vormt de 87e bestemming in het routenetwerk.

Als hoofdpartner noemt de vliegmaatschappij de Travel Management Companies. ‘Onze focus ligt vooral op de corporate markt, maar vrijetijdsreizen bieden wij ook aan via packages of online’, meldt Goytortua Bores. ‘We zien ook steeds vaker dat de reiziger, die in eerste instantie voor zaken komt, ook wat langer blijft. Dan spreek je dus van business én leisure.’

Met ingang van 29 mei wordt de Boeing 787 ingezet op maandag, donderdag en zaterdag tussen Amsterdam en Mexico-City. De nieuwe verbinding biedt de mogelijkheid tot een overstap naar meer dan 85 verschillende bestemmingen in Centraal-, Zuid- en Noord-Amerika.

Foto vlnr: Eric Gedeon (Inter Gsa), Carolina Garcia Posada (Aeromexico), Marcel Lekkerkerk (Schiphol), Rocio Blázquez (Aeromexico), Goytortua Bores (Aeromexico), Mauro Oretti (SkyTeam), Gonzalo Robles Daud (Aeromexico).

Deel dit artikel