Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Canada heropent de grenzen stapsgewijs

Door: | juli 21, 2021

Canada gaat vanaf 9 augustus volledig gevaccineerde Amerikaanse reizigers toelaten. De versoepeling van de grensmaatregelen wordt bijna een maand later uitgebreid naar andere nationaliteiten. Vanaf 7 september worden inwoners van andere landen toegelaten die volledig zijn gevaccineerd.

Amerikaanse burgers en permanente inwoners van de VS kunnen vanaf 9 augustus naar Canada reizen als ze volledig zijn gevaccineerd.

Voorwaarde is wel dat de huidige opgaande trend in vaccinaties in Canada doorzet en de binnenlandse coronasituatie niet verslechtert.

Alle reizigers moeten een vaccinatiebewijs uploaden naar de ArriveCAN-app of -website voordat ze aan boord gaan van hun vlucht naar Canada. Ook dienen ze hun vaccinatiecertificaat bij zich te hebben om aan grensfunctionarissen te tonen.

De grens tussen Canada en de VS werd op 21 maart 2020 in onderling overleg gesloten voor niet-essentiële reizen en de beperkingen zijn sindsdien elke maand vernieuwd, melden Canadese media.

Canada liet eerder al weten dat het vanaf november weer grote cruiseschepen zal toelaten als tegen die tijd de coronasituatie is verbeterd. Voorwaarde voor die versoepeling is dat de schepen voldoen aan de veiligheids- en hygiënevereisten.

De VS heeft nog geen soortgelijke plannen aangekondigd om beperkingen op te heffen voor Canadezen die het land willen binnenkomen voor  niet-essentiële reizen. (Foto Shutterstock).

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.