Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Tijd voor reflectie

Door: | januari 3, 2020

De afgelopen feestdagen gaven mij een ideaal moment voor reflectie, tijd om even stil te staan wat er allemaal gebeurd is in mijn leven in 2019, en dat is nogal wat.

Begin januari van dat jaar ben ik teruggekomen uit Houston, Texas, veel vroeger dan gepland, tezamen met mijn man. Dan eerst een maandje in België gewoond, om vervolgens in februari te ‘remigreren’ naar Nederland, na 15 jaar afwezigheid. Klinkt simpeler dan het is want ons huis in België was verhuurd, en met de krapte op de huizenmarkt in Nederland, vind maar eens een leuk, gemeubileerd huis voor een mooie prijs. Ondertussen zijn we dit jaar al 4 keer verhuisd en ik ben er helemaal klaar mee!

Wervelwind

Niet alleen op persoonlijk vlak was het een dynamisch jaar, ook op business vlak was het een wervelwind. Ik ging met de gedachte naar Amerika om daar mijn bedrijf verder uit te bouwen maar ik kwam van een koude kermis thuis. Amerika, voor velen het beloofde land en gedurende mijn relatief korte verblijf, is mijn beeld toch aangepast. Ondertussen blik ik terug op een succesvol jaar waarin ik juist blij ben om terug te zijn in Europa, achteraf gezien was dit toch de beste beslissing. Als je man thuiskomt na een dag werken in december vorig jaar en terloops zegt; schat, we gaan Nederland, ons avontuur is ten einde in Amerika. Dat was voor mij toch even slikken hoor, ik was er écht kapot van.

Zo mooi

Mijn Amerika avontuur heeft veel meer impact gehad dan ik had gedacht, inclusief de nasleep, de verhuizingen, het geregel van post, verzekeringen, bankzaken en vele andere dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Toch ben ik zeer dankbaar dat wij de stap hebben genomen, ook al heeft t veel anders uitgepakt dan gedacht. Velen dromen om te emigreren, maar hoeveel mensen realiseren eigenlijk hun droom?

Ik ben blij dat ik na 15 jaar terug ben in mijn eigen land, soms voel ik mij helemaal thuis, soms voel ik mij een toerist en kijk ik tijdens een ritje met de trein, net zoals een kind, de hele reis naar buiten, Nederland is zo mooi.

 

Met een achtergrond uit de toeristische sector én de evenementen sector heeft mij één belangrijk ding geleerd (nog wel meer dingen maar daar ga ik nu even niet op in) en dat is flexibiliteit. Het is een ongelooflijk belangrijke eigenschap, daar ben ik persoonlijk nu wel achter, én met name als ik terugkijk naar het afgelopen jaar! Als ik deze eigenschap niet had gehad, had mijn jaar er helemaal anders uitgezien.

2020

Daarom wil ik iedereen die graag wilt emigreren naar het buitenland, waar dan ook op de wereld, neem een flinke dosis flexibiliteit, geduld en incasseringsvermogen mee. Ook al is mijn avontuur niet gelopen zoals gepland, ik heb er veel van geleerd. Ik ben er wijzer, sterker én nog flexibeler door geworden, en kijk met veel plezier uit naar 2020.

Ik wens iedereen een gezond, succesvol jaar met vooral veel flexibiliteit.

 

Deel dit artikel