Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Costa Diadema: crew van 5 Pepper robots

Door: | juli 13, 2016

Het vlaggenschip Costa Diadema van Costa Cruises heeft de Pepper primeur: vanaf vandaag geeft een crew van 5, 1.20 meter lange Pepper robots antwoord op allerlei vragen van gasten, in het Italiaans, Engels of Frans.

Gasten aan boord van de Costa Diadema die vanaf deze zomer een 7-daagse cruise maken door het Westelijk Middellandse Zeegebied ontmoeten Pepper in vijf verschillende ruimtes van het schip. Hij beantwoordt directe vragen over restaurants, activiteiten, excursies en spatreatments, maar maakt net zo lief een praatje, ook om te horen hoe de cruise bevalt. Zijn serieuze kant, wisselt hij af met entertainment: Pepper kan dansen en doet mee aan spelletjes. Tot slot geeft hij toeristische tips over de plaatsen die de Costa Diadema tijdens de 7-daagse cruises aandoet: Savona, Marseille, Barcelona, Palma, Cagliari en Civitavecchia.

Uniek
Pepper is de eerste robot ter wereld die menselijke emoties herkent en actief contact zoekt met z’n omgeving. Hij analyseert uitdrukkingen en toonhoogtes en is toegerust met de laatste technieken in stem- en gezichtsherkenning. Deze innovatie, ‘uniek in de cruise-industrie’, is het resultaat van een samenwerking tussen Costa Cruises en het Franse bedrijf SoftbankRobotics.

Vanaf september 2016 varen nog eens 5 robots mee op het cruiseschip de Costa Fascinosa tijdens 7-daagse cruises over de Middellandse Zee.

Deel dit artikel