Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

De L’Europe opent deuren voor creatieve ondernemers

Door: | september 3, 2020

De vernieuwde vleugel van hotel De L’Europe Amsterdam – ’t Huys – opent haar deuren voor creatieve ondernemers en merken door ruimtes aan te bieden als atelier, residentie of inspirerende werksuite. ’t Huys – dat begin dit jaar opende – biedt zowel hotelgast als Amsterdammer Original Amsterdam Luxury met partners als MENDO, The Wunderkammer en Le Spa van Skins Institute. Het hotel wil ’t Huys verder ontwikkelen tot ‘creatieve hub’, een plan dat in een stroomversnelling raakte in de afgelopen periode.

Het concept is bedacht door De L’Europe en creatief bureau D/DOCK en wordt creatief ondersteund door ontwerpstudio Nicemakers. Toekomstige bewoners kunnen de ruimtes maken tot een vertaling van hun merk of creatieve expertise. Hiermee wordt ’t Huys een levendige ontmoetingsplek waar ondernemers elkaar inspireren en waar kruisbestuivingen ontstaan. Dit voegt waarde toe aan de gastbeleving binnen De L’Europe Amsterdam.

Met de renovatie wilde De L’Europe het hotel ‘openen’ voor een nieuwe doelgroep. Het vernieuwde interieur nodigt gasten uit het hotel te ontdekken en van de ene sfeervol ingerichte ruimte naar de andere te lopen. In de afgelopen maanden groeide de wens om mensen en partijen nog meer met elkaar te verbinden. Met dit concept biedt De L’Europe Amsterdam – tegen een nominale deelname bijdrage – een inspirerende plek om talent, ondernemerschap en vakmanschap verder te ontwikkelen en te versterken. Door het samenkomen van deze bewoners, hun cliënten en door de culturele activiteiten die zij organiseren, komt ’t Huys tot leven.

Artist in Residence

Onderdeel van ’t Huys is het ‘Artist in Residence’-programma, dat getalenteerde kunstenaars kosteloos aanbiedt om te wonen en te werken in het hotel. De eerste kunstenaar die zijn intrede doet – van begin september tot eind november – is de jonge Franse schilder De Rrusie (1993). De Rrusie maakt naam met zijn grote intuïtieve en poëtische schilderijen geïnspireerd op de lucht. De tentoonstelling van zijn werk opent eind 2020 in De L’Europe. Dax en Joyce Roll van Nicemakers hebben inmiddels hun intrek genomen in ’t Huys als ‘Designers in Residence’. Later deze maand volgt D/Dock-team als ‘Creators in Residence’.

Kunsthistoricus en kunsthandelaar Jan Six over De Rrusie – “De Rrusie is spontaan en buitengewoon gedreven, zijn werk toont een bijzondere en eigenzinnige autodidactische visuele taal. Ik ben blij verrast met het Artist in Residence programma dat hotel De L’Europe gestart is in ’t Huys. Jonge opkomende kunstenaars komen zo in contact met de velen aspecten van de artistieke wereld. Dit concept draagt bij aan deze inspirerende kruisbestuiving.”

De L’Europe voert momenteel gesprekken met verschillende personen en bedrijven uit het luxe-segment en de creatieve industrie. Het hotel maakt ’t Huys zo tot een platform voor het mooiste dat deze werelden te bieden hebben. Het iconische hotel opent hiermee haar deuren voor een nieuwe doelgroep en laat zien dat De L’Europe kunst, cultuur en ambacht in de stad omarmt. De residenties van ’t Huys zullen in het weekend beschikbaar gesteld worden als ‘Signature Suites’ waardoor ook gasten er kunnen verblijven.

Deel dit artikel

De ontwikkelingen rondom de reisbranche en COVID-19 volgen elkaar in rap tempo op? Zeker weten dat u niks mist? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.