Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden

Door: | januari 4, 2021

Hotel De Pelikaan Texel wordt in 2021 Van der Valk Hotel De Koog-Texel. Hiermee is het eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden een feit.

Derk (26), vierde generatie Van der Valk, en één van de drie zonen van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk, gaat het hotel runnen. Het hotel beschikt over 61 kamers, een restaurant, een bruin cafe en 4 zalen. De appartementen in het naastgelegen complex ‘Residence de Pelikaan’ worden deels via het hotel verhuurd. De huidige eigenaar, Rob Vos, blijft zelf de verhuur van ‘De Pelikaan Vakantiewoningen‘ en ‘De Pelikaan Catering’ voortzetten.

Tjomme en Corry zien een droom uitkomen met een Van der Valk Hotel op Texel. Na Van der Valk Hotel Drachten, waar Sjoerd (28) het roer heeft overgenomen, en Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk waar Stijn (30) vanaf de bouw de scepter zwaait, is het nu aan Derk om zijn ambities waar te maken op Texel. Bijzonder detail is dat oma Corry van der Valk-de Wit geboren en getogen is op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. De verbinding met het eiland is er altijd geweest en dat transformeert anno 2021: van PELIKAAN naar TOEKAN!

De komende jaren gaat Van der Valk gebruiken om de ‘Look & Feel’ van het hotel aan te passen en naar de Van der Valk standaard te brengen. Hotel De Koog-Texel is een mooie nieuwe Van der Valk vestiging met zijn gunstige centrale ligging op het eiland, aan de bosrand en 1400 meter van het strand. Een ideale plek om als gast te verblijven op Texel.

Deel dit artikel