Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Frankrijk: nummer 3 congresbestemming in ICCA-ranglijst 2019

Frankrijk: nummer 3 congresbestemming in ICCA-ranglijst 2019

Door: | mei 15, 2020

De ICCA (International Congress and Convention Association) heeft de ranglijst met de congresbestemmingen van 2019 bekend gemaakt. Frankrijk overstijgt dit maal Spanje en het en staat op de derde plek.

Frankrijk, de nummer 3 congresbestemming ter wereld
Terwijl de Verenigde Staten en Duitsland respectievelijk de bovenste twee plaatsen innemen wat betreft rangschikking per land, is Frankrijk in 2019 met één plaats naar de derde plek gestegen, voor Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Samen organiseerden de 30 Franse steden in de ranglijst in totaal 595 congressen die voldeden aan de ICCA-criteria (vergeleken met 606 in 2018).

Parijs, nog steeds op de eerste plaats
Parijs behield zijn leidende positie met in totaal 237 congressen die in 2019 in de stad werden gehouden (vergeleken met 216 in 2018). De Franse hoofdstad wordt gevolgd door Lissabon (dat spectaculair klom van 7 naar 2 in het klassement).

Covid-19
Deze bemoedigende resultaten voor 2019 bevestigen de grote rol van Frankrijk in de internationale congressector. De resultaten voor 2020 zullen natuurlijk worden beïnvloed door de impact van de Covid-19-pandemie, aangezien de crisis de professionele evenementenindustrie wereldwijd heeft afgeremd.

Elke speler in de sector van professionele vergaderingen en evenementen in Frankrijk zet zich volledig in (met name in nauwe samenwerking met Atout France) om ervoor te zorgen dat de omstandigheden het mogelijk maken om deze sector zo snel mogelijk opnieuw te lanceren, zodat internationale congressen weer in het land kunnen worden georganiseerd.

Deel dit artikel