Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Goede start hoofdstedelijke hotels

Door: | juli 23, 2019

Hotels in Amsterdam hebben een zeer goede start van het jaar gehad. In de eerste vier maanden werden in de hoofdstad 12,5 procent meer hotelovernachtingen geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Telegraaf op basis van cijfers van het Economisch Bureau van ABN Amro.

De stijging is veel groter dan verwacht. ‘Als de groei in het tempo van de eerste vier maanden het hele jaar doorzet, zijn er in Amsterdam 18,8 miljoen hotelovernachtingen over 2019, van 9,5 miljoen hotelgasten’, zegt sectoreconoom Sonny Duijn van ABN Amro.
Hij verwacht een echter een lager groeitempo. Ter vergelijking: in 2012 waren er nog 10,5 miljoen hotelovernachtingen van 5,7 miljoen hotelgasten in Amsterdam.

Duijn rekent de komende jaren op een gemiddelde groei van 5 procent hotelovernachtingen per jaar. Naar verwachting telt Amsterdam dit jaar 37.000 hotelbedden. Over vier jaar zijn dat er waarschijnlijk 40.000.

Vooral Chinese bezoekers zorgden voor groei. Vorig jaar was er nog een terugval van het aantal hotelovernachtingen door het wegblijven van Chinese toeristen in de stad. Die daling is ruimschoots goedgemaakt met 33 procent meer overnachtingen van Chinezen. Het aantal Amerikaanse bezoekers blijft met een plus van 13 procent ook flink stijgen. ‘Dat zijn toeristen die bovengemiddeld uitgeven’, zegt Duijn.
Britse bezoekers waren goed voor 18 procent meer overnachtingen.

Deel dit artikel