Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Het laatste MICE-nieuws uit Polen

Door: | december 3, 2020

Polen heeft weer volop verrassend MICE-nieuws. We delen het graag met u!

1) Poolse branche op IBTM World Virtual

Van 8 tot 10 december van dit jaar zal de IBTM World Virtual International Trade Fair worden gehouden in een virtuele ruimte, waar de Poolse Organisatie voor Toerisme – Poland Convention Bureau samen met Poolse exposanten hun stand zal presenteren. De Poolse Nationale Stand (bestaande uit 16 virtuele stands) zal op IBTM World Virtual 2020 bestaan uit: Convention Bureau – Wrocław, Creative Poland DMC, DMC Poland, Gdańsk Convention Bureau, ICE Kraków Congress Centre, Jan-Pol DMC Poland, Kraków Convention Bureau, Lubelskie Convention Bureau/ Lubelskie Centrum Konferencyjne, Mazurkas DMC Poland – MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, Perfect Image DMC, PolandPops Meetings & Incentives, Poznań Convention Bureau/ Poznań Congress Center, Trip Group, Travel Projekt DMC, Warsaw Convention Bureau/ Furnel Travel DMC.

We zijn blij dat het Poolse aanbod op IBTM World Virtual zo breed en divers vertegenwoordigd is door de industrie, de steden en de regio’s. Virtuele beurzen hebben ons de mogelijkheid gegeven om meer exposanten te verwelkomen dan real life beurzen, waar hun aantal afhankelijk is van de standruimte. Sommige entiteiten zullen voor het eerst op de beurs verschijnen, andere zijn elk jaar bij ons. We mogen echter niet vergeten dat dit een soort experiment is, waar we allemaal aan deelnemen, zowel exposanten als klanten. Ik hoop dat onze vertegenwoordiging, ondanks de moeilijke situatie in de wereld en de nieuwe vorm van de beurs, goede handelsbesprekingen zal voeren, wat in de toekomst zal leiden tot echte meetings en gebeurtenissen in Polen – zei Rafał Szlachta, voorzitter van de Poolse Organisatie voor Toerisme.

Naast zakelijke contacten kunt u op de beurs ook kennismaken met de nieuwste trends in de vergaderbranche en uw kennis verdiepen door deel te nemen aan online educatieve sessies. Zoals elk jaar is de mediapartner van de beurs het magazine Think MICE, waarvan de redactie een Engelstalige editie van het magazine heeft voorbereid met onderwerpen gewijd aan de promotie van Polen en de Poolse vergaderindustrie.

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de IBTM World Virtual en vergaderingen met Poolse exposanten.

Link: https://www.ibtmworld.com/

2) Nieuwe tool: Poland Online Site Inspection

De afgelopen maanden is de wereld van de industrievergaderingen over de hele wereld veranderd. De activiteiten gewijd aan het functioneren in de nieuwe realiteit worden voortgezet. De Poolse Organisatie voor Toerisme heeft op pot.gov.pl website een nieuwe tool voor de vergaderindustrie gelanceerd, genaamd Poland: Online Site Inspection. Het is een online catalogus van plaatsen om vergaderingen en evenementen in Polen te organiseren.

De catalogus is tot stand gekomen in samenwerking met het team van het Poland Convention Bureau en de gemeentelijke en regionale congresbureaus en bevat geselecteerde informatie over het potentieel van de vergaderindustrie in Polen, waaronder: conferentie- en congrescentra, hotels, restaurants en unieke faciliteiten. Daarnaast worden de zogenaamde “visitekaartjes van steden” gepresenteerd, d.w.z. informatie in de vorm van infografieken over de belangrijkste objecten en toeristische attracties, voorstellen voor stimuleringsprogramma’s en multimediamateriaal van steden, waaronder interactieve kaarten, waardoor de objecten vanuit vogelperspectief te bewonderen zijn. Het materiaal is bedoeld om de planning en de daaropvolgende organisatie van vergaderingen en evenementen in Polen aan te moedigen.

Het verwerven en organiseren van evenementen, met name internationale congressen, is een complex en langdurig proces dat de betrokkenheid van vele belanghebbenden in de vergaderindustrie vereist. Daarom zijn, in aanvulling op de zoekmachine, een belangrijk element van de Poland: Online Site Inspection tool de contacten met de stad en regionale congresbureaus, PTO aanbevolen professionele congresorganisatoren (PCO) en professionele incentive reizen organisatoren (ITC), die zich bezighouden met de lokale productverkoop en het opbouwen van ervaring. Dankzij verdere samenwerking met lokale industriepartners zal de tool voortdurend worden aangevuld en ontwikkeld.

Onder de half duizend faciliteiten en attracties in de Poland: Online Site Inspection catalogus, is er geen tekort aan conferentie- en congresfaciliteiten die zich hebben aangesloten bij het MICE Safe Site Inspection zelfcertificeringsprogramma. Dit is een ander PTO-project ter ondersteuning van de vergaderindustrie. Het maken van een lijst van beschikbare zelfcertificaten en de mogelijkheid om een geschikt grafisch teken te gebruiken zal niet alleen een effectief marketinginstrument zijn, maar ook een instrument om vertrouwen op te bouwen bij de planners en de organisatoren van evenementen. www.pot.gov.pl/en/online-site-inspection

3) MICE Safe Site Inspection zelfcertificeringsprogramma

Onder de half duizend faciliteiten en attracties in de Poland: Online Site Inspection catalogus, is er geen tekort aan conferentie- en congresfaciliteiten die zich hebben aangesloten bij het MICE Safe Site Inspection zelfcertificeringsprogramma. Dit is een ander PTO-project ter ondersteuning van de vergaderindustrie. Het maken van een lijst van beschikbare zelfcertificaten en de mogelijkheid om een geschikt grafisch teken te gebruiken zal niet alleen een effectief marketinginstrument zijn, maar ook een instrument om vertrouwen op te bouwen bij de planners en de organisatoren van evenementen.

Momenteel wordt meer nadruk gelegd op kleinere nationale evenementen met hogere eisen aan hygiëne en sociale afstand, en op evenementen in de hybride formule. Het is erg belangrijk om de veiligheid en het comfort van de cliënt te voelen en vertrouwen op te bouwen. De eerste ontvangers van zakelijke vragen zijn die faciliteiten waarvan het imago garandeert dat de gasten die voor het evenement zijn uitgenodigd zich professioneel welkom zullen voelen, en hun zorgen over de veiligheid van het evenement zullen tot een minimum worden beperkt.

Het nieuwe programma is bedoeld voor alle entiteiten die in Polen actief zijn en die verband houden met de organisatie van beurzen, tentoonstellingen en congressen. Haar veronderstellingen zijn geraadpleegd met vakmensen uit de industrie die betrokken zijn bij de conferenties en congressen in Polen en met vertegenwoordigers van Poolse marketingkantoren.

Link: https://www.pot.gov.pl/en/poland-convention/news/safe-mice-venue-new-self-certification-programme

MeetingsWeek Polen 2020

De achtste editie van Meetings Week Polen (MWP) was gewijd aan de situatie van de vergader- en evenementenindustrie in de nieuwe realiteit, trends die volgens het onderzoek de markt, de veiligheid en het imago van de industrie aanzienlijk kunnen beïnvloeden. De bijeenkomst werd gehouden volgens een hybride formule – gelijktijdig in vijf Poolse steden en in de virtuele ruimte van het conferentiecentrum. Het programma omvatte toespraken en panels met deelname van Poolse en internationale sprekers, premières en prijsuitreikingen.

Deze editie van de Meetingsweek Polen bestond dit jaar uit twee dagen (16-17 september) van bijeenkomsten en industriebesprekingen, die plaatsvonden in locaties in vijf Poolse steden (Katowice, Krakau, Lublin, Poznań en Warschau) en tegelijkertijd ook online. Op de eerste dag van het evenement had elk van de locaties een lokaal publiek, waarbij de deelnemers aan de paneldiscussies het woord namen. Het evenement werd bijgewoond door enkele tientallen sprekers, die alle sectoren van de vergadermarkt vertegenwoordigden.

MWP 2020 werd gehouden in Warschau (FHouse Warschau, Novotel Centrum Warschau), Krakau (ICE Krakau Congrescentrum), Katowice (Internationaal Congrescentrum & Spodek), Poznan (MTP Poznan Congrescentrum), Lublin (Lublin Conferentiecentrum) en online in het Avatarland™ Virtual Trade Fair and Conference Centre. Alle locaties zijn live verbonden door Brill AV Media.

Het ministerie van Ontwikkeling en de voorzitter van de Poolse Toeristische Organisatie hebben dit jaar het eremecenaat van de Vergaderingenweek Polen op zich genomen. Het evenement werd als strategische partner ook gesteund door de lokale overheid van de provincie Klein-Polen. www.pot.gov.pl/en/poland-convention/news/wemeetagain-meetings-week-poland-2020-summary

Deel dit artikel

De ontwikkelingen rondom de reisbranche en COVID-19 volgen elkaar in rap tempo op? Zeker weten dat u niks mist? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.