Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Kapitaalinjectie voor boekingsplatform Spacebase

Door: | juli 13, 2015

Spacebase, een online boekingsplatform voor meeting locaties, heeft een grote kapitaalinjectie ontvangen van medeoprichter Stephan Ekbergh. Met het zes cijfers tellende startkapitaal wil de Duitse startup de ‘sharing economy’ verder laten doordringen in de meetings- en evenementen-branche en de mogelijkheden van het online boekingsplatform verder uitbouwen.

Sharing Economy
Spacebase wil met hun online boekingsplatform voor meeting locaties de ‘sharing economy’ trend aansnijden. ‘Het vinden van een bijzondere meeting- of workshoplocatie is vaak een tijdrovende taak. De investering van Stephan Ekbergh helpt ons verder op weg om de traditionele vergadercultuur te veranderen en nog meer stimulerende, wereldwijde ruimtes aan te bieden’, aldus oprichter Julian Jost.

Nieuwe markt en groot potentieel
Na een succesvolle start met meer dan 1000 locaties in 14 steden, waaronder Amsterdam, en het winnen van de ‘Web in Travel’s Start-Up of the Year’ en ‘Eye for Travel’s Best Travel Start-Up’ awards besluit Spacebase medeoprichter Stephan Ekbergh om het bedrijf een financiële boost te geven: “Spacebase opereert in een relatief nieuwe markt met groot potentieel. Het wereldwijde business model, het gemotiveerde team en de visie om meer creativiteit in de meeting wereld te brengen, hebben indruk op mij gemaakt.” Zelf heeft Ekbergh zijn sporen verdiend als entrepreneur en CEO/oprichter van het succesvolle Zuid-Afrikaanse online reisbureau Travelstart. ‘Naast de financiële middelen kan ik mijn ervaring in de reisindustrie gebruiken om het team strategisch te ondersteunen.’

Deel dit artikel