Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM-bus start route Apeldoorn-Hengelo-Enschede

Door: | juni 30, 2019

KLM breidt het netwerk van de KLM-bus van en naar Schiphol uit met de route Apeldoorn-Hengelo-Enschede. Hierdoor wordt het mogelijk om een vliegticket te boeken vanaf deze steden via Schiphol naar alle 165 KLM-bestemmingen én bestemmingen van KLM-partners, zoals Air France en Delta Airlines.

Passagiers die gebruik willen maken van de KLM-bus, boeken een vliegticket vanaf Enschede, Hengelo of Apeldoorn naar een van de 165 bestemmingen uit het KLM-netwerk. Dit ticket geldt tevens als vervoerbewijs voor de bus. Deze service was al beschikbaar voor reizigers uit Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem.

De gratis bus rijdt 7 dagen per week, 2 keer per dag de route Enschede-Hengelo-Apeldoorn-Schiphol v.v. De bussen zijn duidelijk te herkennen aan de bekende KLM-kleuren én het KLM100-logo ter ere van de honderdste verjaardag van KLM op 7 oktober dit jaar.
Het opstappunt is bij alle drie de steden het station; de aankomst op Schiphol is tegenover Vertrekhal 2. De bus is ook geschikt voor passagiers met een beperkte mobiliteit. Kinderen kunnen zonder apart kinderstoeltje meereizen. Het reisschema staat op KLM.nl/busservice.
Alle dagelijkse diensten worden uitgevoerd door KLM’s vervoerspartner Munckhof.

‘Jaarlijks maken bijna 30.000 passagiers gebruik van de KLM-bus en dat aantal blijft groeien. Passagiers zijn heel erg enthousiast over deze service. Reden genoeg dus voor uitbreiding met Enschede, Hengelo en Apeldoorn, zodat ook reizigers uit die omgeving gemakkelijk en snel via Schiphol naar hun bestemming kunnen reizen.’, zegt Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland.
De bus rijdt met ingang van 10 juli op biobrandstof van GoodFuels, gemaakt van 100 procent gecertificeerde afval- of reststromen.

Bovendien besparen passagiers kosten voor een treinkaartje of brandstof voor de auto en de bijkomende kosten voor een parkeerplek op de luchthaven. Ook kunnen de passagiers gebruikmaken van gratis wifi in de bus. Koffie, thee, water en het KLM-magazine Holland Herald maken de reis compleet. Indien de bus onderweg vertraging oploopt, boekt KLM de passagiers kosteloos om.
Bij de haltes van luchthaven Schiphol en Enschede kunnen passagiers 20 minuten van tevoren opstappen. Bij de haltes in Apeldoorn en Hengelo maakt de bus een tussenstop. Passagiers hebben hier een paar minuten om op te stappen.

Deel dit artikel