Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM vaker naar Edmonton

Door: | oktober 4, 2018

KLM verhoogt voor komende winter de frequentie naar Edmonton in Canada van drie naar vier keer per week. Van november dit jaar tot en met maart 2019 heeft KLM tot vier vluchten per week vanaf Schiphol naar Edmonton International Airport (YEG).

Tot nu toe vloog KLM in de winter tot drie keer per week. De nieuwe dienstregeling betekent een capaciteitsuitbreiding van 20 procent naar Edmonton en extra beschikbaarheid in de voorjaarsvakantie.

KLM vliegt het hele jaar door met een non-stop vlucht van 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. De airline maakte woensdag bekend dat zij de frequentie van deze vlucht tijdens het winterseizoen verhoogt vanwege het toenemende aantal passagiers. Hiermee is de bestemming nog beter bereikbaar en een wintersport naar de Canadese Rocky Mountains nog aantrekkelijker. De luchthaven is de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains.

De verhoging van de frequentie is niet het enige voordeel. Eerder maakte KLM bekend dat alle skiërs en snowboarders gratis hun eigen wintersportuitrusting mee mogen nemen op deze ‘powder flight to the Canadian Rockies’. Dit voordeel geldt enkel en alleen voor de rechtstreekse vlucht naar Edmonton International Airport en terug met vertrek tussen 1 november 2018 en 31 maart 2019, geboekt via geselecteerde touroperators.

Diverse touroperators werken mee aan de website SneeuwzekerDeals.nl, waar wintersport naar Canada wordt aangeboden. Er zijn complete reizen te boeken vanaf 869 euro per persoon. Dat is inclusief rechtstreekse KLM-vlucht, minimaal 7 hotelovernachtingen, skipas voor skigebied Marmot Basin en een transfer of huurauto.
De winterdienstregeling per 1 november 2018 ziet er als volgt uit.

1 november t/m 7 januari: vertrek op dinsdag, donderdag en zondag
7 januari t/m 20 januari: vertrek op dinsdag en zondag
20 januari t/m 28 februari: vertrek op dinsdag, vrijdag en zondag
1 maart t/m 30 maart: vertrek op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag

De vlucht vertrekt op de genoemde dagen altijd om 14.30 uur vanaf Schiphol en komt om 15.30 uur lokale tijd aan op Edmonton International Airport. De terugvlucht vertrekt om 17.30 uur vanuit Edmonton en komt de volgende ochtend om 10.15 uur aan op Amsterdam.

Deel dit artikel