Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Londen blijft op 1, Amsterdam uit top 10 MICE

Door: | september 25, 2018

Londen prolongeert haar status Europese topbestemming voor mice. CWT Meetings & Events – de gespecialiseerde divisie van wereldwijde reisorganisatie Carlson Wagonlit Travel (CWT) – publiceert vandaag haar steden top 10 prognose voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) in 2019. De ranglijst is gebaseerd op zowel eigen onderzoeksgegevens als branchegegevens opgenomen in het 2019 Meetings & Events Future Trends van CWT. Amsterdam valt uit de top 10.

Steden top 10 prognose voor 2019 (posities in 2018/2017 tussen haakjes):

 1. Londen, Verenigd Koninkrijk (1/1)
 2. Moskou, Rusland (6/-)
 3. Barcelona, Spanje (5/2)
 4. Berlijn, Duitsland (8/3)
 5. Hamburg, Duitsland (-/-)
 6. Wenen, Oostenrijk (-/-)
 7. Stockholm, Zweden (-/-)
 8. Keulen, Duitsland (10/-)
 9. Parijs, Frankrijk (2/5)
 10. Frankfurt, Duitsland (-/7)

 

De ranglijst van 2019 telt vier nieuwe binnenkomers: Wenen (6), Stockholm (7) en de Duitse steden Hamburg (5) en Frankfurt (10), die na afwezigheid weer terugkeren op de lijst. Opvallend is dat Madrid en Amsterdam ten opzichte van 2018 uit de top 10 zijn verdwenen.

De populariteit van Londen als bestemming voor evenementen en vergaderingen blijft vooralsnog onveranderd. Dit ondanks de lopende Brexit-onderhandelingen voor het verlaten van de Europese Unie door de UK en de daarmee gepaard gaande onzekerheid ten aanzien van deals met luchtvaartmaatschappijen, visa en grensbewaking.

“De grenscontrole in het Verenigd Koninkrijk is een punt van zorg na de Brexit. Strengere maatregelen kunnen leiden tot langere wachtrijen op de luchthavens”, aldus Ian Cummings, Vice President, EMEA bij CWT Meetings & Events. “Parijs zal mogelijk wat zakelijk verkeer afsnoepen van het Verenigd Koninkrijk als het voor reizigers, vooral vanuit Azië, lastiger wordt om het land binnen te komen.”

Dat Rusland als gastheer fungeerde van de FIFA World Cup 2018 heeft hoogstwaarschijnlijk de aantrekkingskracht van Moskou als vergader- en evenementenbestemming versterkt. Ondertussen blijven de steden Parijs, Barcelona en Berlijn ongekend populair.

 

Deel dit artikel

Comments

 1. Agnes van Duffelen - Baltus Communications 100% Travel PR

  Dat Amsterdam uit de top 10 is vinden wij niet zo heel erg vreend,. Wij organiseren regelmatige events voor onze klanten en die willen graag in Amsterdam. Garantiebedragen van minimaal € 5000,- of hoger zijn eerder regel dan uitzondering en dan heb ik het over kleinschalige events van rond de 40 pax.