Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lufthansa: meer vluchten vanaf juni

Lufthansa: meer vluchten vanaf juni

Door: | mei 25, 2020

Lufthansa wil vanaf juni weer meer gaan vliegen en richt zich hierbij vooral op vakantievluchten. Alleen al in Frankfurt worden in de tweede helft van de maand circa 20 bestemmingen opnieuw aangeboden. Dat meldt de Duitse zender ARD op basis van berichten van Bild am Sonntag.

Onder de bestemmingen zijn Heraklion (Kreta), Rhodos, Dubrovnik, Faro, Venetië, Ibiza en Malaga. Ook zouden er veel vluchten naar Mallorca komen.

Het nieuwe vliegschema van juni zou 80 vliegtuigen opnieuw in de lucht brengen. Volgens de krant, die zich beroept op bronnen binnen het bedrijf, zullen begin volgende maand 160 van de in totaal 760 machines in de Lufthansa Group in gebruik zijn.

Lufthansa onderhandelt nog steeds met de Duitse regering over 9 miljard euro aan staatshulp, waarvan 3 miljard euro in de vorm van een lening door staatsbank KfW.

Struikelpunt zou zijn dat de overheid in ruil voor steun 20 procent van de aandelen Lufthansa wil. Lufthansa-topman Carsten Spohr heeft zich hier altijd tegen verzet, omdat hij als commercieel bedrijf snel wil kunnen beslissen.

De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier heeft afgelopen weekend gezegd dat Lufthansa de staatssteun pas hoeft terug te betalen als weer winst wordt gemaakt. ‘Dat kan een paar jaar duren, dat weet niemand.’

Volgens Altmaier wil de overheid niet blijvend aandeelhouder van Lufthansa blijven. De stap zou vooral zijn bedoeld om Lufthansa te kunnen beschermen tegen vijandige overnames.

Deel dit artikel