Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Malta gaat toerisme in fases weer opstarten

Malta gaat toerisme in fases weer opstarten

Door: | mei 20, 2020

Malta gaat het toerisme langzaam en gefaseerd weer opstarten. Dat heeft de minister van toerisme, Julia Farrugia Portelli, bekendgemaakt tijdens een drukbezochte webinar, met meer dan 1.500 deelnemers.

Het opstarten gebeurt in fases. Begonnen wordt met het binnenlandse toerisme tussen Malta en Gozo. Voor deze eerste fase is aangekondigd dat de restaurants, buitenzwembaden en accommodaties, waaronder zowel hotels als appartementen, vanaf 22 mei de deuren weer mogen openen.
De volgende stap is het opstarten van het internationale toerisme. De internationale luchthaven op Malta is momenteel alleen geopend voor eventuele repatriëring en vrachtverkeer en vooralsnog gesloten voor inkomende vluchten.

De voorbereidingen zijn echter volop bezig om de luchthaven, zodra dit mogelijk is, weer te openen voor toeristische vluchten. De heropening van reiscorridors is afhankelijk van de epidemiologische toestand in het land van vertrek.

Momenteel zijn er gesprekken met Luxemburg, Servië, Noorwegen, Slowakije, Oostenrijk, Tsjechië, Letland, Litouwen en Israël.
De overheid van Malta heeft verschillende protocollen opgesteld waaraan de aanbieders van restaurants, openluchtzwembaden en accommodaties moeten voldoen bij opening.

Parallel aan de opening van het toerisme heeft de Malta Tourism Authority onlangs bekend gemaakt dat het 5 miljoen euro uittrekt voor uitgebreide online e-learning cursussen om het personeel dat in Malta in de toeristische branche werkzaam is, voor te bereiden op de post corona-fase.

Malta zegt het eerste land te zijn dat op deze manier het lokale personeel voorbereid op de start van het toerisme. De investering, in samenwerking met de Malta Tourism Authority, biedt duizenden werknemers in de toeristische sector een opleidingsplatform op het hoogste niveau.

Deel dit artikel