Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Malta, MICE-meester in de Mediterannée

Door: | oktober 10, 2017

Malta heeft een record aantal MICE bezoekers mogen verwelkomen in recente jaren. Er zijn honderden redenen aan te voeren waarom een conferentie, evenement of incentive op Malta een slimme keuze is. Wij geven u onze top tien:

  1. Toegankelijkheid

Met een korte reisduur van slechts drie uur, is een reis naar Malta makkelijk af te stemmen op een drukke agenda.

2. Korte transfers

Door de compactheid van het eiland zijn transfertijden kort. Dit is voor organisatoren een groot voordeel, omdat de beschikbare tijd maximaal benut kan worden.

3. Klimaat

Met bijna 300 dagen zon per jaar en milde temperaturen gedurende de herfst en winter, is het Mediterrane eiland het perfecte tegengif voor het Noord-Europese weer.

4. Taal

Engels is de tweede officiële taal van Malta, naast Maltees.

5. Waar voor je geld

Malta is zeer scherp geprijsd in vergelijking met zijn Europese buren en de BTW teruggave voor buitenlandse bedrijven is ook een groot voordeel.

6. Ervaring

Eeuwenlange invloed van buitenlandse culturen heeft Malta’s legendarische gastvrijheid op natuurlijke wijze doen groeien. In de afgelopen jaren heeft Malta naam gemaakt als dé bestemming voor conferenties, evenementen en incentives in alle vormen en maten.

7. Uitstekende hotels

Malta heeft ruim 3500 kamers in 15 5-sterren hotels, variërend van internationale ketens tot boetiek accommodaties.  Alle hotels hebben inhouse conferentiefaciliteiten en toegewijde MICE teams. De meeste bevinden zich op loopafstand van elkaar en zijn dus ook geschikt voor een grote groep afgevaardigden. De ruim 40 4-sterren hotels bieden nog eens 14.000 bedden extra.

8. Eersteklas conferentiefaciliteiten

Malta heeft een aantal wereldklasse conferentiecentra die talloze internationale evenementen hebben georganiseerd.  Deze locaties beschikken over de meest geavanceerde technologie en kunnen tot 5000 afgevaardigden huisvesten.

9. Unieke locaties

Het unieke landschap van de eilanden en het rijke erfgoed bieden een groots decor voor gedenkwaardige

gebeurtenissen. Of het nu gaat om een openlucht diner op een dorpsplein, een drankje aan boord van een schip in de Grand Harbour, of een gala receptie in een barokke Palazzo.

10. EU-lidmaatschap

Als lid van de Europese Unie en het Schengen Akkoord, heeft Malta snelle grenscontroles voor EU-paspoorthouders.

De munteenheid is de Euro.

Deel dit artikel