Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Meetingselect: nieuwe oplossing voor ‘Distance Seating’

Meetingselect: nieuwe oplossing voor ‘Distance Seating’

Door: | juni 2, 2020

Meetingselect lanceert een nieuwe functionaliteit voor social distancing op 1,5 meter. Deze functionaliteit biedt meeting planners het hulpmiddel bij het boeken van vergaderlocaties en congreshotels, waarbij deelnemers met gepaste en veilige afstand bijeenkomen in de gewenste zaalopstelling.

Meetingselect, het platform voor het online boeken, beheren en betalen van vergaderlocaties en congreshotels wereldwijd, heeft een nieuwe zoekfunctionaliteit ontwikkeld voor social distancing op 1,5 meter oftewel ‘Distance Seating’ om ervoor te zorgen dat deelnemers van vergaderingen weer veilig bijeenkomen in overeenstemming met zowel de voorschriften van het eigen bedrijf alsook de nieuwe regels vanuit de overheid per land.

In samenwerking met grote hotelketens heeft het Nederlandse bedrijf een nieuw algoritme ontwikkeld om de complexiteit van de afstandseisen per type zaalopstelling en per locatie te berekenen op basis van de regelgeving van het desbetreffende land.

Op basis van de voorkeur van de boeker voor de opstelling (bv. U-vorm, Boardroom, Theater of Schoolopstelling) en de sociale afstandsvereisten, zal de software automatisch locaties en vergaderruimten voorstellen die hieraan voldoen, waardoor het zoeken en aanvragen van offertes minder tijdrovend is.

‘Mede door de langdurige relaties en het hoge volume in de vergaderbranche heeft Meetingselect tijdens de COVID-19 crisis, besparingen tot wel 70 procent voor klanten kunnen realiseren’, zegt Anouk Roohé, medeoprichter van Meetingselect.

‘Toen klanten massaal vergaderingen en groepsboekingen moesten annuleren, zijn we gezamenlijk met de hotel- en meeting industrie in contact getreden om de beste situaties voor locaties en klanten te realiseren. Klanten zien met één druk op de knop waar al hun bijeenkomsten geboekt zijn en hoeveel besparingen zijn gerealiseerd. Ook zien wij sinds vorige week weer een toename van het aantal externe vergaderingen wat positief nieuws is voor onze branche.’

De nieuwe functionaliteit Social Distancing is vanaf vandaag beschikbaar.

Deel dit artikel