Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

MEXICO als MICE bestemming

Door: | oktober 6, 2017

Mexico staat te boek als de 2e grootste economie van Latijns-Amerika en de 14e grootste in de wereld. Dit, gecombineerd met zijn overvloed aan natuurlijke attracties, culturele aanbod, gespecialiseerde infrastructuur en het aanbod van eersteklas vrijetijdsactiviteiten, resulteert in een snelle groei van de Meetings Industry (Conventies, Congressen, Beurzen en Beurzen). Daarnaast is de 0% btw-regeling altijd een goede reden om Mexico te overwegen.

Wij zijn het 8e meest bezochte land ter wereld: 35 miljoen internationale toeristen kwamen in 2016 naar Mexico. We hosten jaarlijks meer dan 266.000 evenementen en onze gastvrijheid laat ons opvallen.

Met 34 Werelderfgoed locaties, meer dan 35.000 archeologische bezienswaardigheden (160 open voor het publiek), meer dan 1.229 musea en een World Heritage Gastronomie is Mexico een ideale MICE bestemming. Het heeft stranden en culturele attracties om te ontspannen, maar als het gaat om zaken, behoort onze krachtige industrie tot de meest concurrerende landen ter wereld. We onderscheiden ons in de automotive, technologie, ruimtevaart, hernieuwbare energie en elektronica.

Mexico is een serieuze speler in de Meeting industrie, met name voor de internationale congressen. Zo hebben we het grootste medische congres ter wereld georganiseerd: de internationale aidsconferentie in 2008, evenals de Pan American Games in 2011, de Formule 1 Grand Prix van Mexico in 2017 en de G20-top in 2012, om maar een paar te noemen.

Mexico staat op de 2e plaats in de internationale ranking van de ICCA:
* 5e plaats in Amerika
* 3e plaats in LATAM

Deel dit artikel