Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Minder beperkingen: goed nieuws voor eventbranche

Minder beperkingen: goed nieuws voor eventbranche

Door: | juni 23, 2020

Goed nieuws voor de eventbranche. Vanaf 1 juli gelden er geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan.

Dat melden de NOS en RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen. Het kabinet zou de versoepeling woensdag bekend maken. Nu geldt vanwege de coronamaatregelen nog dat maximaal 30 mensen bij elkaar mogen komen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dat aantal vanaf volgende week naar 100 zou gaan, maar volgens de bronnen gaat het kabinet nu al verder.

Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Daarnaast mogen er geen opstoppingen ontstaan bij de deur. Kan dat allemaal niet, dan geldt een maximum van 100.

Ook voor bijeenkomsten in de buitenlucht worden de mogelijkheden verruimd. Als daar voldoende afstand wordt gehouden en een triage wordt gehouden, gelden er ook geen beperkingen meer. Zonder de triage geldt een maximum van 250 aanwezigen.

Deel dit artikel