Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

NYC wil meer zakelijk toerisme uit Nederland

Door: | oktober 7, 2014

In navolging van leisure-toerisme loopt ook het zakelijk toerisme naar New York uitstekend. Maar er zijn nog volop voordelige mogelijkheden, zo was woensdagavond in Amsterdam de boodschap van de MICE-salesmissie van NYC & Company en aanwezige hotelpartners.

NYC & Company – het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York -hield woensdag voor de eerste keer een MICE Sales Mission in Nederland. In het Amsterdamse hotel The Dylan kwam een grote groep geïnteresseerden samen voor een update over de uiteenlopende mogelijkheden binnen de New Yorkse MICE branche.

Groeiende sector
In 2012 verwelkomde New York City een record aantal bezoekers van 52 miljoen. De stad loopt op schema om haar nieuwe doel van 55 miljoen bezoekers in 2015 te halen. De groeiende MICE-sector van de stad is daarvoor mede verantwoordelijk; het aantal meeting en conventie bezoeken steeg afgelopen jaar van 5,6 miljoen naar 5,9 miljoen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Nederlanders
Jerry Cito, Senior Vice President Convention Development, zegt: ‘New York is een wereldwijde business hub; de stad is voor iedereen bereikbaar en de mogelijkheden zijn oneindig. We streven ernaar dat de meeting- en conventie bezoeken nog verder toenemen door de verscheidenheid, flexibiliteit en toegevoegde waarde van New York als zakelijke bestemming te laten zien. Nederland is een van de belangrijkste Europese markten voor NYC met een groeiende MICE markt; wij kijken ernaar uit om de komende jaren nog meer Nederlanders te verwelkomen in New York City.’ 

Deel dit artikel