Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

PCR-test verplicht voor reizen naar Turkije

Door: | december 31, 2020

Vliegpassagiers die naar Turkije reizen dienen een negatief Covid-19 PCR testresultaat te tonen bij de check-in voor hun vlucht. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Vanaf 30 december 2020 is deze procedure van toepassing voor alle vormen van vervoer en alle ‘ports of entry’ (land, lucht en water). Passagiers die geen geldig negatief testresultaat kunnen overleggen worden niet toegelaten aan boord van de vlucht. 

Overige reizigers die bij binnenkomst in Turkije geen negatieve PCR-test kunnen overleggen, worden verzocht in zelf-quarantaine te gaan op het door hen opgegeven adres (thuis, hotel, etc). Reizigers die geen accommodatie hebben worden door het Turkse ministerie van Gezondheid in quarantaine geplaatst.

De reizigers die in quarantaine gaan vanwege het ontbreken van een negatieve Covid-19 PCR-test dienen zich op de zevende dag van hun quarantaineperiode te laten testen. Bij een negatief resultaat kan de zelf-quarantaine worden opgeheven. Passagiers die positief testen op Covid-19 worden behandeld conform de procedures van het Ministerie van Gezondheid van de Republiek Turkije.

Vluchtverkeer mogelijkEr zijn geen beperking voor het vliegverkeer tussen Nederland en Turkije. Deze maatregelen zijn volgens de notam (notice to airman) uitsluitend van toepassing voor verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika.

Deel dit artikel