Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reisadvies Sri Lanka aangescherpt, Nederlanders naar huis

Door: | april 26, 2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka aangescherpt. Het advies is verscherpt naar de kleurcode oranje, voor ‘alleen Noodzakelijke reizen’.

Het ministerie: ‘Er zijn nieuwe berichten dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties. De veiligheidssituatie in het gehele land is onvoorspelbaar en onzeker. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka. Hierdoor verandert ook de kleur van de kaart van geel naar oranje. Bent u toch in het land? Vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en neem contact op met uw reisorganisatie.’

Bij acht aanslagen op kerken en drie luxe hotels in Sri Lanka vielen eerste Paasdag circa 260 doden. Aanvankelijk werd uitgegaan van 359 dodelijke slachtoffers, maar dat aantal is donderdag bijgesteld.

Vanaf vandaag worden alle Nederlandse toeristen op Sri Lanka naar huis gehaald, op last van het Calamiteitenfonds. Dit bevestigt directeur Calamiteitenfonds Erik Jan Reuver. Er zijn ongeveer een duizendtal toeristen op het eiland dat dit paasweekend werd getroffen door meerdere aanslagen. Eerder vanavond werd het reisadvies aangescherpt, de aanwezige Nederlanders die een georganiseerde vakantie hebben geboekt worden zo snel mogelijk gerepatrieerd. ‘ De touroperators zijn op de hoogte gebracht, morgen wordt het besluit formeel genomen” aldus Reuver.

Ook de reizen die voor de komende tijd gepland zijn naar Sri Lanka, worden geannuleerd. De vrees is volgens BuZa groot dat de aanslagen van afgelopen weekend gevolg krijgen in wraakacties. Vandaar dat het reisadvies naar code oranje is gegaan: alleen noodzakelijke reizen.

Deel dit artikel