Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ruby Hotels opent in Frankfurt

Door: | maart 23, 2021

De in München gevestigde Ruby Group exploiteert hotels in metropolen als Londen, Wenen en Hamburg. En nu is ook het Duitse financiële hart één van de Ruby-bestemmingen. Ruby Louise, dat op 15 maart 2021 haar deuren opende, telt 215 kamers verdeeld over acht verdiepingen, een openbare ruimte met check-in, bar- en cafégedeelte en een chill-out lounge die via een wenteltrap met de bar verbonden is. Hoogtepunt van het hotel is het 400 m2 grote dakterras dat een groene oase is voor zowel hotelgasten als de lokale bevolking van Frankfurt.

Het hotel is genoemd naar Louise von Rothschild, de echtgenote van een bankier die in de 19e eeuw in Frankfurt woonde. De goed opgeleide en sociaal geëngageerde burger schonk de stad onder meer een privé-ziekenhuis en het Clementine-kinderziekenhuis. Het interieur grijpt terug op de geschiedenis van het Duitse Biedermeier-tijdperk – gekenmerkt door het je kunnen terugtrekken binnen de veiligheid van de eigen vier muren, een nieuw ontdekte gezelligheid en een toegenomen behoefte naar wandelingen door tuinen en de natuur. Om de kneuterigheid tegen te gaan, leggen street art en graffiti op kunstige wijze een link naar het moderne Mainhattan.

Louise zelf werd larger-than-life mét rode koptelefoon en uitkijkend over de lounge op de zevende verdieping vastgelegd door de Duitse street artist Big Birne. Met zorg geselecteerd origineel antiek geeft charme aan de openbare ruimtes; van het Biedermeier bureau en de typische lederen laarzen tot een echte Biedermeier muts. De bar speelt met een contrasterende mix van glanzend koper, wit marmer en ruw beton en vormt het middelpunt van de openbare ruimtes die zich over twee verdiepingen uitstrekken en verbonden zijn met een wenteltrap.

Deel dit artikel