Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Thalys direct naar Charles de Gaulle en Disneyland

Door: | april 5, 2018

De kogel is door de kerk. De Thalys gaat direct vanuit Nederland naar Luchthaven CDG en tevens Disneyland Parijs. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven steunt het initiatief om de Thalys rechtstreeks naar Luchthaven Charles de Gaulle en Marne la Vallée (Disneyland) te laten rijden. Vanaf april 2019 gaat de hogesnelheidstrein, vanuit Amsterdam, twee keer per dag op dit traject rijden. Het biedt een veelheid aan mogelijkheden voor snelle doorverbindingen, bijvoorbeeld naar Strasbourg, Lyon en het zuiden.

Dat heeft zij woensdag in een brief naar de Tweede Kamer laten weten. Van Veldhoven wil het reizen met de trein aantrekkelijker maken. Vanaf Charles de Gaulle en Marne la Vallée is het eenvoudig overstappen naar populaire bestemmingen in Oost- en Zuid-Frankrijk. ‘Daarmee bieden we een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor korte vluchtbestemmingen in Europa.’

Nu moeten reizigers vanuit Nederland in Parijs op Gare du Nord overstappen naar andere stations in Parijs, zoals Gare de Lyon of Gare Montparnasse, voor een verdere aansluiting naar Zuid- en Oost-Frankrijk. Volgend jaar verandert dat vanaf april en rijdt de Thalys vanuit Amsterdam, via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée.

Deel dit artikel