Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Tweede Glomex event opnieuw succesvol

Door: | december 23, 2014

Het tweede Glomex platform evenement, recentelijk in het Casa400 hotel in Amsterdam, was wederom een succes. De ca 90 aanwezige industrie professionals luisterden geboeid naar de beide sprekers: luchtvaartjournalist  Arnold Burlage en Alessandro Pigazzi , Director of International Consulting van ­Arval.

Arnold Burlage keek met kritische blik naar de diverse aspecten van het zakelijke reizen. Hij stelde openlijk dat de allianties volgens hem de langste tijd hebben gehad en dat luchtvaartmaatschappijen er beter aan doen om de dure loyaliteitsprogramma’s af te schaffen zodat ze concurrerend kunnen blijven met de low cost carriers. Hij voorziet dat maatschappijen uit het Nabije en Midden Oosten een dermate grote invloed krijgen dat dit de luchtvaartwereld danig op zijn kop zal gaan zetten. Zal dat de klant ten goede komen? In ieder geval zal KLM-AirFrance het hier niet makkelijker door krijgen. Hij voorziet dat binnen niet al te lange tijd de Europeesche vluchten voornamelijk aan airlines als Ryanair en Easyjet worden overgelaten die daarmee als feeder maatschappijen gaan opereren voor intercontinentale carriers. Burlage roept alle partijen op om in ieder geval veel beter te gaan samenwerken in plaats van allemaal hun eigen eilandjes te verdedigen, met als gezamenlijk doel om de reiziger echt centraal te zetten.

 

De titel van de presentatie  Alessandro Pigazzi “ From operating lease to time based lease, a new approach to mobility”, geeft al aan dat er het nodige aan de gang is in de lease wereld. Hij stelt dat het belangrijk is om een nieuw concept van urban mobility te ontwikkelen, waarbij steden en overheden met alle stakeholders inzetten op om “smart cities” te ontwikkelen.

Voor bedrijven betekenen de nieuwe ontwikkelingen dat er beduidend anders naar het wagenparkbeheer kan worden gekeken, waar veel efficiency en kostenbesparing uit voort kan komen. Zoals Pigazzi stelt is er een Industry revolution gaande “from vehicle allocation to employees mobility”, dat kan resulteren in gebruik van andere manieren van transport of delen van auto’s. In ieder geval zal dit leiden tot een  beter geintegreerd mobiliteitsbeleid voor bedrijven.

Gastheer Hans Vugts, General Manager van Casa400, ging kort in op het unieke concept van een modern  3 sterren hotel gecombineerd met studentenhuisvesting, wat naadloos in elkaar overloopt. Casa400 zet zwaar in op het verbinden van mensen, zowel fysiek als via  social media en storytelling . Al meer dan 60 jaar zijn zij een thuis voor internationale gasten, studenten en werknemers. Dit zijn echte mensen met echte verhalen en samen vertellen zij het verhaal van Casa 400. Onder het motto ‘mi Casa es su Casa’, delen zij deze verhalen via een speciale website: http://hometo400.com/.

Hij introduceerde ook hun geheel nieuwe horeca concept East57, waarin met lokale ondernemers wordt samengewerkt. En dat kan natuurlijk het beste worden ondervonden door het daadwerkelijk te proeven, waar de aanwezigen dan ook flink gebruik van hebben gemaakt onder het netwerken.

 

Deel dit artikel