Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Versoepeling van de regels in Europese landen

Versoepeling van de regels in Europese landen

Door: | mei 4, 2020

In een aantal Europese landen worden de regels vanaf deze week voorzichtig versoepeld. Na maanden van lockdown zijn de maatregelen in het zwaar getroffen Italië iets minder streng. In Duitsland gaan de eerste scholieren weer naar de les.

Fabrieken gaan weer open en de bouwsector mag weer aan het werk. Kinderen kunnen weer buitenspelen, parken gaan weer open en bij horecazaken mag eten worden besteld. Binnen zitten is nog niet toegestaan en Italianen moeten een meter afstand houden.

In België mogen niet-essentiële bedrijven weer opstarten, op voorwaarde dat het personeel anderhalve meter afstand houdt. In Duitsland gaan de eerste scholieren weer naar de les. In beide landen moet in het openbaar vervoer het gezicht worden bedekt.

In Portugal kunnen de bewoners weer naar de kapper. Ook buurtwinkels, autodealers en boekwinkels mogen weer open. In Polen mogen hotels en winkelcentra weer van het slot.

In Griekenland mag een klein aantal bedrijven open, zoals boekwinkels, kappers en schoonheidssalons. Ook zwemmen in de zee is weer toegestaan. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht.

Bron: NOS.nl

Deel dit artikel