Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vliegbagage vaker vertraagd

Door: | april 23, 2019

Ondanks technologische verbeteringen moeten passagiers zich nog steeds zorgen maken over hun ingecheckte bagage. Er waren vorig jaar meer problemen met vliegbagage dan het jaar ervoor.

Vorig jaar werden per duizend passagiers bijna 6 stuks (om precies te zijn 5,69) bagage gestolen, raakten deze zwaar beschadigd of kwamen met aanzienlijke vertraging aan. Dat meldt Sita, IT-leverancier voor de luchtvaart, woensdag in een rapport.
Er waren vorig jaar problemen met 24,8 miljoen stuks bagage, van de in totaal 4,27 miljard stuks bagage die wereldwijd werden vervoerd.

Dat is een kleine stijging ten opzichte van 2017. Toen ging het nog om 5,57 stuks op duizend passagiers. Tien jaar geleden was het risico op problemen bagage meer dan drie keer zo groot. Het goede nieuws: slechts één op de twintig bagagestukken verdween voor de lange termijn. Het overgrote deel, 77 procent, arriveert te laat. In 18 procent van de gevallen was de bagage beschadigd.

Passagiers in Europa hebben het grootste risico dat er iets met hun bagage gebeurt. Vanwege de vele overstapverbindingen werden binnen Europa gemiddeld 7,29 stuks bagage per duizend passagiers getroffen. Voor Noord-Amerika en Azië waren de cijfers een stuk lager, met respectievelijk 2,85 en 1,77 koffers per duizend passagiers. Azië is de enige regio waar de situatie met bagage in 2018 is verbeterd.
Sita zegt verbeteringen te verwachten vanwege de strengere eisen van luchtvaartorganisatie IATA ten aanzien van het volledig automatisch volgen van bagage. Sita is zelf IT-leverancier voor onder andere luchthavens, airlines en bagage-afhandelaars.

Deel dit artikel