Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Winterschema KLM: rechtstreeks naar 162 bestemmingen

Door: | oktober 26, 2021

KLM vliegt komende winter vanaf Amsterdam rechtstreeks naar 162 bestemmingen: 72 intercontinentaal en 90 binnen Europa.

Dat blijkt uit de nieuwe winterdienstregeling, die loopt van 31 oktober tot en met 26 maart 2022.
Met de versoepeling van reisrestricties kan KLM deze winter weer meer capaciteit toevoegen.

KLM heeft op een enkele bestemming na het volledige netwerk van voor de Covid-19 crisis hervat. Ten opzichte van de winter van 2019 vliegt KLM deze winter op intercontinentale vluchten op circa 75 procent van de capaciteit.

VS
Doordat gevaccineerde Europese reizigers vanaf 8 november weer welkom zijn in de VS  breidt KLM de capaciteit op diverse Amerikaanse bestemmingen uit.
Zo wordt het aantal vluchten naar Atlanta bijna verdubbeld naar 12 per week. De dienst naar New York JFK telt komende winter 11 wekelijkse vluchten.

KLM vliegt deze winter ook naar Las Vegas en Miami, beide 3 keer per week. De vluchten naar Minneapolis, die in de zomer van 2021 herstart zijn, worden ook deze winter doorgezet met 3 wekelijkse vluchten.
KLM breidt ook de capaciteit naar Aruba, Bonaire en Curaçao fors uit. Lees hier verder.

Zuid-Amerika
Ook in Zuid-Amerika laat het KLM netwerk herstel zien; de maatschappij vliegt 4 keer per week naar San José en Liberia in Costa Rica (vorige winter was dit nog 2 keer).
Panama Stad wordt weer dagelijks bediend.

Ook de capaciteit op de route naar Paramaribo stijgt komende winter fors, met 4 wekelijkse vluchten. Vorige winter was door strenge reisbeperkingen nog slechts 1 wekelijkse vlucht mogelijk.
De langste lijndienst van KLM, direct van Amsterdam naar Santiago de Chile, wordt ook deze winter non-stop voortgezet met 3 wekelijkse vluchten.

Nieuw
Daarnaast zijn er deze winter vier volledig nieuwe bestemmingen beschikbaar: Mombasa, Cancún, Port of Spain en Bridgetown.
De eerste vlucht naar Cancún in Mexico is op 2 november. De bestemming wordt in de kerstvakantie wekelijks 5 keer aangevlogen. Het totaal aantal wekelijkse KLM vluchten op Mexico komt hiermee op 12.

De eerste (gecombineerde) vlucht naar Port of Spain in Trinidad & Tobago en Bridgetown in Barbados vond op 16 oktober plaats en wordt op termijn 3 keer per week uitgevoerd.
De lijndienst naar Mombasa (Kenia) wordt naar verwachting begin december opgestart.  Momenteel loopt er nog een traject met de Keniaanse autoriteiten om aan de benodigde vliegvergunningen op Mombasa te komen.

Azië
Het Aziatische netwerk van KLM heeft nog steeds veel last van geldende reisbeperkingen. Hierdoor loopt de vraag naar deze vluchten nog achter op andere regio’s. De vraag naar vrachtvervoer van en naar Azië is echter nog steeds groot, waardoor KLM een groot deel van zijn bestemmingen kan blijven aanbieden dit winterseizoen.

Europa
Binnen Europa speelt KLM in op de sterk toegenomen vraag naar zowel vakantievervoer als zakelijke reizen. In de zomer geopende bestemmingen zoals Zagreb en Poznan werden veel geboekt, waardoor ze ook in de winter voortgezet worden.
Door het toevoegen van deze bestemmingen ligt het aantal Europese bestemmingen zelfs hoger dan in de winter van 2019.

Het aantal vluchten per bestemming in Europa ligt in veel gevallen nog wel iets lager dan voor de coronacrisis.
Op het Europese netwerk zet KLM 84 procent van de capaciteit in. Desondanks worden de belangrijkste Europese steden zoals Berlijn, Londen, München en Parijs weer minimaal 5 keer per dag aangevlogen.

De toename van het aantal vluchten in Europa stelt KLM in staat weer veel punten binnen Europa via Amsterdam met elkaar te verbinden; de functie van Amsterdam Schiphol als mondiale hub wordt hiermee versterkt.

‘Na ruim anderhalf jaar gaan er steeds meer grenzen weer open en daarmee zet de weg naar herstel verder door. KLM is blij dat we weer zoveel bestemmingen aan onze klanten kunnen aanbieden. Wij kijken er naar uit om weer te doen waar we goed in zijn: mensen bij elkaar brengen. Reizen draait om persoonlijke connecties, dat is waar we allemaal voor staan bij KLM’, zegt KLM-topman Pieter Elbers. (Foto Shutterstock).

Deel dit artikel