Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zakenreizigers in België kiezen vaker ‘green meetings’

Door: | februari 16, 2016

Steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen voor ‘green meetings’ in combinatie met een teambuildingactiviteit meldt Helene Visser, trade manager van Toerisme België voor Wallonië & Brussel, tijdens een netwerkbijeenkomst in Amsterdam.

Naast meer vraag naar green meetings, is ook het aanbod voor zakenreizen gegroeid en meer divers. ‘Toen ik 15 jaar geleden in dienst kwam hier, moest je echt zoeken naar een geschikt hotel’, aldus Visser.

Visser noemt Brussel dé hoofdstad van de meetings, incentives, congressen en events. ‘In Wallonië en de Ardennen staan prachtige juweeltjes van kastelen. Zo kun je er even tussenuit terwijl je toch zakelijk bezig bent.’ Ook het aanbod hierin is gegroeid. ‘In België zijn ze er goed in geworden om historische gebouwen nieuw leven in te blazen en daar mooie, nieuwe congresruimtes van te maken.’ Als voorbeeld verwijst Visser naar het Chateau Jemeppe in de Ardennen, wat gerenoveerd is en tegenwoordig dienstdoet als locatie voor onder meer congressen, seminars en conferenties.

De populairste activiteit van de Nederlandse zakenreiziger zijn Belgische ‘smul-tours’, zegt Visser. Dit zijn wandelingen, inclusief gids, waarbij de klant allerlei Belgische delicatessen proeft, zoals wafels, chocolade en verschillende bieren.

Dit jaar staat België in het teken van fietsen. Met name in de Oostkantons wordt dit al veel gedaan. ‘Je kunt gewoon rondjes fietsen in het gebied rondom je verblijfplaats, maar ook trekken van hotel naar hotel. Neem de Vennbahn-route in de Oostkantons; hier worden met name ook de ‘reizen zonder bagage’ georganiseerd, waarbij je koffers vooruitgestuurd worden naar de volgende overnachtingsplaats.’

Foto vlnr: Nikoline van der Werf en Helene Visser.

Deel dit artikel