Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zuid-Afrika versoepelt coronabeperkingen

Door: | september 17, 2020

Vanwege het dalende aantal besmettingen wil Zuid-Afrika de corona-beperkingen versoepelen. Volgens president Cyril Ramaphosa gaan de beperkingen naar het laagste niveau.

Hoewel het virus blijft woeden, is het ergste voorbij, stelde de president. ‘We zijn klaar om onze deuren weer voor de wereld te openen.’ Hiervoor wordt het luchtruim vanaf 1 oktober, na bijna zes maanden sluiting, heropend voor internationale vluchten.
Dat melden Duitse media op basis van berichten van persbureau dpa.

De versoepeling is echter nog steeds gebonden aan beperkingen, zoals vrijheid van vergadering of voor luchtreizigers. Negatieve coronatests direct voor vertrek maken hier onderdeel van uit. De avondklok wordt ingekort tot de tijd tussen middernacht en vier uur ’s ochtends.

Tot dusver zijn in Zuid-Afrika meer dan 651.500 gevallen van Covid-19 bevestigd. Ongeveer 15.600 mensen stierven aan de gevolgen hiervan. Volgens officiële informatie is bijna 89 procent van de geïnfecteerden hersteld. Twee maanden geleden waren er 12.000 nieuwe besmettingen per dag, momenteel zijn er nog 2.000 per dag. Het testprogramma wordt verder uitgebreid, zegt Ramaphosa. Er komt ook een gratis corona-app.

De regering stelde eind maart een landelijke avondklok in om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De beperkingen hebben een verwoestend effect op de economie.
Al voor de coronacrisis verkeerde de op een na grootste economie van Afrika in een moeilijke situatie. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel